Over E-ClicK®

Je nieuwe vriend bovenaan de piste!

Het blijft voor velen van ons een uitdaging; het goed sluiten van onze skischoenen. Vooral de twee bovenste gespen kunnen zoveel kracht vragen om ze te sluiten dat we dit niet kunnen zonder een beetje hulp van onze familie of vrienden.
Deze handige tool biedt een vriendelijke oplossing. De hefboomwerking van de E-ClicK® zorgt er voor dat er weinig kracht nodig is om de schnallen te sluiten, zeer E(asy)-ClicK® dus…

De geschiedenis van de E-ClicK®
Hulpmiddelen voor het sluiten van de skischoen bestaan al langer, waarom dan deze E-ClicK®?
Het antwoord is duidelijk. De beschikbare middelen op de markt zijn ontworpen voor één of slechts een beperkt aantal gesptypen. Dit betekent dat je verschillende tools nodig hebt voor verschillende schoenmerken en gesptypes. Inderdaad niet erg handig, vooral niet als je je schoenen huurt…..
Met de E-ClicK® ben je in één keer klaar, hij past gegarandeerd op 99% van de beschikbare schnallen!!

Ook voor kinderen een uitkomst!

Hoe fijn zou het zijn als ze, na een korte instructie van hun ouders, zelf hun ski schoenen  dicht konden doen? Niet afhankelijk zijn van ouders, grotere zussen/broers of leraren….. hoe vet is dat!

Niet alleen voor het sluiten van je skischoenen!

Je schnallen losmaken zonder je handschoenen uit te doen is normaal gesproken bijna onmogelijk. Het uittrekken van je handschoenen kan echter je zorgvuldig gemanicuurde nagels beschadigen tijdens het openen van de gespen. Met de E-ClicK® kun je je handschoenen aan houden en toch zonder problemen de schnallen openen.

Over de E-ClicK®​

vormgeving schnallen

Vanwege de veelheid aan vormen van de gespen en de beperkingen van de beschikbare gereedschappen in de markt, was het de bedoeling van de uitvinders van de E-Click® om een tool te ontwikkelen die elk type gesp aankon en dat gemakkelijk op te bergen was in de zak van een jas. Het in beeld brengen van al deze verschillende soorten gespen heeft natuurlijk veel onderzoek gevergd.

vormgeving product

Om in combinatie met het universele karakter een aantrekkelijk en gemakkelijk hanteerbaar gereedschap te creëren, werd contact gezocht met een industrieel ontwerper die de uiteindelijke vorm met enkele potloodstrepen bleek te  kunnen  duiden.   Gewapend met dit  voorlopig ontwerp werden met behulp van 3D-printen diverse prototypes gemaakt waarmee praktijktesten werden uitgevoerd, resulterend in de vorm van de huidige E-ClicK®.

keuze productiemethode

In overleg met een Nederlandse kunststoffen producent is vervolgens bepaald dat met het spuitgietproces een solide en betrouwbaar product tegen acceptabele kosten geleverd kon worden. Dit werd natuurlijk gevolgd door het proces om de matrijs voor dit doel te laten ontwerpen en produceren. Er is gekozen voor een matrijs waarin 2 E-ClicK®’s tegelijk worden geproduceerd. Als je goed kijkt, zie je een 1 of een 2 op je exemplaar om aan te geven van welke kant van de mal ze komen.

keuze materiaal

Ondertussen waren er ook proeven gestart voor de materiaalkeuze. Over het algemeen wordt de E-ClicK® gebruikt bij temperaturen rond het vriespunt of zelfs daaronder, temperaturen waarbij veel kunststoffen broos worden en kunnen breken. In overleg met experts op het gebied van kunststoffen is gekozen voor een met glasvezel gevuld nylon type.
En toen? En ineens wastie er: de E-Click®️. Veel plezier ermee en…….. zegt het voort!   De E-ClicK®’s zijn te koop @ € 12,95 incl BTW bij de betere wintersportspeciaalzaken en online in de webshop van skibootfix.com